watermark logo

Następny

Znakomita kiełbasa na gorąco - z wody i smażona - Praktyka u Praktyka

7 Wyświetlenia· 30 Mar 2022
FreeFilm
FreeFilm
8 Subskrybcji
8

Znakomita kiełbasa do podania na gorąco. Może być z wody, smażona czy grillowana. Można ją też w kolejne dni odgrzewać po parzeniu. W każdej z tych wersji jest smakowita. Oprócz soli i pieprzu jest dodatkowo przyprawiana adżiką, gruzińską pastą paprykową, która sama w sobie jest mieszaniną świetnie skomponowanych smaków i aromatów.
Adżika dodana do kiełbasy nadaje jej lekkiej pikantności, oraz wzbogaca o smaki i aromaty czosnku, koperku, pietruszki, orzechów włoskich (w zależności od wersji adżiki). Serwowanie na ciepło podbija te smaki i aromaty, a w wersji smażonej gdy dołączą jeszcze dodatkowe aromaty mięsa, to w mojej skromnej opinii to #kiełbasa jest rewelacyjna.
Wersja opisowa i przepis są na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=3272

Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio

Używana wędzarnia to https://sklep.nomart.pl/p/655/....14675049/wedzarnia-e

Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/

Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/

T-shirty i gadżety - https://sklep.nomart.pl/c/584/gadzety.html

Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/

Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/

Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/MZAT7-0RBpg

Muzyka:
Audionautix: Mountain Sun – na licencji Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Wykonawca: http://audionautix.com/

Pokaż więcej

 0 Komentarze sort   Sortuj


Następny