watermark logo

Następny

Wołowina dojrzewająca i agrestowy sok - Praktyka u Praktyka

1 Wyświetlenia· 30 Mar 2022
FreeFilm
FreeFilm
8 Subskrybcji
8

Wołowina dojrzewająca powstała, przy współudziale naturalnego agrestowego soku. W wielu przepisach wykorzystuje się podczas przygotowywania mięsa do dojrzewania wino (najczęściej wytrawne) ale także dodatek octu, jogurtu czy owocowych kwaśnych soków. W tym przypadku posłużyłem się właśnie naturalny sokiem z agrestu pozyskanym. Wysoka kwasowość pomaga zabezpieczyć mięso w trakcie początkowego okresu dojrzewania, ale nie pozostaje też bez wpływu na smak i wygląd mięsa.
#Wołowina pomimo lekkiego przesuszenia zachowała plastyczną, soczystą strukturę wewnątrz oraz głęboki i wyraźny kolor.
Choć z zewnątrz porcja wołowiny wygląda niepozornie jednak wewnątrz skrywa apetyczną zawartość. W tym przykładzie została użyta #ligawa, ale mogą też być inne ładne mięśnie udźca wołowego. Dodatkowe wspomaganie bakteriami do mięs dojrzewających pogłębia jeszcze #smakowitość oraz bezpieczeństwo wykonania.
Wersji filmowej podając skład przypraw nie wspominałem o mielonym czosnku, ale równocześnie opublikowałem tekstową wersję.
Wersja opisowa i przepis są na blogu. https://nomart.pl/wordpress/?p=2718

Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio

Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/

Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/

T-shirt, koszulki - https://sklep.nomart.pl/c/554/....koszulki-t-shirt.htm

Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/

Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/

Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/KkQY_CzwkmU

Pokaż więcej

 0 Komentarze sort   Sortuj


Następny