Wędliny Drobiowe z Rumem i Nalewkami. Eksperyment - Praktyka u Praktyka
Zaczęło się od rozmowy dwóch pasjonatów i wymiany doświadczeń. Zachęcony tą rozmową postanowiłem sam się przekonać jak to smakuje. Chodzi o wędlinę, która na zakończenie procesu peklowania zostanie potraktowana mocnym smakowym i aromatycznym alkoholem. Na filmie pokazuję tok myślenia i przebieg tego eksperymentu.
Nagrywałem to już jakiś czas temu, ale postradałem część plików. Okazało się, że to moje roztargnienie, bo te zaginione pliki dziwnym trafem znalazły się w innym - niezwiązanym tematycznie katalogu. Przystąpiłem więc do spóźnionego montażu.
Mięso drobiowe ma łagodniejszy smak i aromat - więc to na nie się zdecydowałem, by uzyskać dobre tło, na które nałożą się cechy smakowe i aromatyczne mocnych trunków. #Wędliny wyszły smaczne i ciekawe. #Wiśniówka użyta w eksperymencie dominowała aromatem, ale smak najciekawszy uzyskała inna wędlina. #Eksperyment uważam za udany.
Spróbujcie sami. Smacznego.
Wersja opisowa jest dostępna na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=3507
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklep online - https://sklep.nomart.pl/
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirty i gadżety - https://sklep.nomart.pl/c/584/gadzety.html
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/mwkKsB5e7AM