Udka indyka w słoiku. Słoikówka. Zapasy na trudne czasy. - Praktyka u Praktyka
Udka indyka w słoiku. Słoikówka - czyli zapasy na trudne czasy. Pojemność lodówek i zamrażarek jest ograniczona i co co maja skłonność do tworzenia zapasów zwykle dbają, by puste nie stały. Łatwiej jest o miejsce w piwnicy. Jeżeli jeszcze piwnica ta jest chłodna to już pełnia szczęścia, bo w takiej chłodnej i mrocznej piwnicy różnego rodzaju przetworów można umieścić sporo. Także tych mięsnych.
Uda indycze to świetny materiał na taką konserwę w słoiku. Trzykrotna pasteryzacja zapewni dobre zabezpieczanie i długa trwałość. Taka #słoikówka jest znakomita do jedzenia na zimno oraz na gorąco jako mięsny składnik dania. Duże kawałki mięsa i zespalająca je pyszna #galaretka. Zacnie to wygląda i smakuje.
Spróbujcie sami. Smacznego
Wersja opisowa i przepis jest na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=3195
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirty i gadżety - https://sklep.nomart.pl/c/584/gadzety.html
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/Dc1al_udv2k