Soczysty kurczak z ogniska - pieczenie nad ogniem - Praktyka u Praktyka
Kurczak z ogniska Młodzieńcze wspomnienie wykonane przy użyciu dziś dostępnych udogodnień. Temat wspólny z kanałem Gruzińska Kuchnia po Polsku - link umieszczam poniżej.
Proste jedzenie, które w razie potrzeby można wykonać niemal w każdych warunkach, jeżeli tylko ma się nóż i da się rozpalić ogień. W zależności od wielkości kuraka zajmie to 2-3 godziny. Można szybciej, ale efekt będzie gorszy. Kurczak powinien powoli dochodzić.
Aromat pieczonego drobiu łączy się z aromatem dymu. W trakcie całego procesu wzmaga się ochota na to by w końcu wbić w zęby w mięso. Taki #kurczak jest bardzo aromatyczny, miękki i #soczysty. #Ognisko dawniej często służyło do sporządzania posiłków, potem trochę zapomniane, dziś ponownie fascynuje.
Spróbujcie sami. Smacznego.
Wersja opisowa i przepis są na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=3285
Gruzińska Kuchnia po Polsku https://www.youtube.com/watch?v=yYt6ce9soO8&t=1s
Gruziński Kurczak https://www.youtube.com/watch?v=gfPay8dqb4Q
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirty i gadżety - https://sklep.nomart.pl/c/584/gadzety.html
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/gUHXuDtvfZM
Muzyka:
Kevin MacLeod: Bama Country - Country – na licencji Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Źródło: http://incompetech.com/music/r....oyalty-free/index.ht
Wykonawca: http://incompetech.com/