Soczysty Boczek. Wędzone, piwne BBQ - Praktyka u Praktyka
Przedstawiam przykład dość prostego w wykonaniu mięsiwa. Soczysty boczek. Wędzone, piwne BBQ. Peklowanie na sucho, wędzenie, pieczenie w otwartym naczyniu z dodatkiem piwa i warzyw.
Boczek w tej postaci jest pyszny zarówno na zimno jak i na gorąco.
Chociaż sam proces wykonania jest mocno rozciągnięty w czasie to tej rzeczywistej pracy jest przy tym niewiele. Większość to czekanie. Pomijając element wędzenia - można taki #boczek wykonać w piekarniku. Mięso jest miękkie. Rozpływa się w ustach, a #piwo dodaje smaku i aromatu. Podpiekanie w wysokiej temperaturze wzmacnia smaki. Finalnie na stół trafia pyszne piwne #BBQ.
Wersja opisowa i przepis są na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=3310
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirty i gadżety - https://sklep.nomart.pl/c/584/gadzety.html
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/CkGq16cRPQg
Muzyka:
Kevin MacLeod: Bama Country - Country – na licencji Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Źródło: http://incompetech.com/music/r....oyalty-free/index.ht
Wykonawca: http://incompetech.com/