Schab na ostro - zimnowędzony - Praktyka u Praktyka
Schab na ostro i wędzony na zimno, to wędlina z charakterem i długotrwała. Peklowanie na sucho i trzydniowe wędzenie pozwoliły osiągnąć smakowity efekt.
Wykonanie tego wyrobu zbiegło się w czasie z testowaniem nowego sprzętu - nadmuchowego generatora dymu . To mój pierwszy kontakt z tego typu generatorem i podszedłem do tematu z marszu.
Efekt finalny zadowalający. Schab wykonany zgodnie z zamysłem. W zasadzie można go od razu spożywać po schłodzeniu, ale ja zawsze wolałem, jak wędzone na zimno mięsiwa trochę na konsumpcję poczekają, a w tym czasie dojrzeją i podeschną. Takie najbardziej lubię.
#Schab taki to znakomita przekąska i #wędlina kanapkowa. Zimne #wędzenie nadaje jej długiej trwałości.
Opis i przepis są dostępne na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=2419
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirt, koszulki - https://sklep.nomart.pl/c/554/....koszulki-t-shirt.htm
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/tKPOVtUAaKs