Schab dojrzewający z użyciem bakterii - Praktyka u Praktyka
Schab dojrzewający z użyciem bakterii czyli metoda oferująca szybsze tępo dojrzewania i większe bezpieczeństwo dojrzewających mięs. Dostarczone z zewnątrz specjalne kultury bakterii szybko i skutecznie kolonizują mięsiwo i rozpoczynając proces dojrzewania tworzą środowisku sobie przyjazne, a nieodpowiednie dla niepożądanych drobnoustrojów.
Proces dojrzewania w początkowym okresie inicjuje się w temperaturze pokojowej, a jest kontynuowany już w niższych temperaturach, by finalnie przebiegać dwudrogowo. Jeden z przygotowywanych kawałków mięsa spędzał czas zapakowany próżniowo, a drugi wisiał w przewiewnej spiżarni.
Dojrzewane mięso to #schab i końcowo powstaje #wędlina #domowa w dwóch różnych wersjach, a obie smakowite. Zapraszam do oglądania
Wersja opisowa i przepis są dostępne na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=2660
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirt, koszulki - https://sklep.nomart.pl/c/554/....koszulki-t-shirt.htm
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/W_v8wECmVfo