Pyszna i Delikatna Sarnina Wędzona. Czas wykonania - 2 miesiące - Praktyka u Praktyka
Bardzo, bardzo delikatna wędlina z sarny. Dosłownie rozpływająca się w ustach. Aromat dziczyzny podkręcony dymem powoduje natychmiastowe uczucie łaknienia - oczywiście dla fanów mięsiwa.
Na początku ciemno wiśniowo czerwona, a po podsuszeniu niemal czarna w kolorze i szczególnie dlatego zaskakuje biesiadnika swoją delikatnością, ponieważ z zewnątrz wygląda siermiężnie.
Wymaga trochę cierpliwości, bo od początku do końca mijają 2 miesiące, ale nie ma się co przerażać, bo pracy nie jest wiele. Większość to czekanie. Na koniec wędlina ta cierpliwych nagradza.
Przepis i opis wykonania są na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=3444
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklep online - https://nomart.pl/
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirty i gadżety - https://sklep.nomart.pl/c/584/gadzety.html
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/kgD3fUjJYL0