watermark logo

Następny

Pyszna golonka 🍗🍗 z cebulką i smażoną skórą - szynkowar - Praktyka u Praktyka

2 Wyświetlenia· 30 Mar 2022
FreeFilm
FreeFilm
8 Subskrybcji
8

Golonka grubo zmielona, zmieszana ze skórą, którą wcześniej usmażono z cebulką i poddana prasowaniu oraz parzeniu w szynkowarze daje w efekcie kawał aromatycznej, smacznej, zwartej wędliny. Coś dla tych co lubią mieć mięsiwo w które jest pyszne i czuć jak się w nie wbija zęby.

Zwartość oraz spójną galaretkę zawdzięcza wędlina głównemu składnikowi. Charakter i smak przyprawom i odpowiednio przygotowanej i termicznie obrobionej skórce. Można tę wędlinę wykonać jako gruboziarnistą (jak ta prezentowana) oraz mieloną na drobniejszych oczkach. Wtedy też będzie delikatniejsza.
#Golonka często jest przeze mnie używana do różnych wyrobów domowych. #Mielonka ta jest jedną z wersji które wykonuję. #Szynkowar nadaje jej formę i zwartość. Im grubsze kawałki golonki tym dłuższy czas parzenia. W tym przypadku 2 godziny to minimalny czas potrzebny do termicznego przetworzenia i zmiękczenia mięsa.
Wersja opisowa i przepis są dostępne na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=2755

Więcej o szynkowarach - https://sklep.nomart.pl/q/?keywords=szynkowar

Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio

Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/

Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/

T-shirt, koszulki - https://sklep.nomart.pl/c/554/....koszulki-t-shirt.htm

Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/

Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/

Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/AZhzZfqqR84

Muzyka:
Audionautix: Mountain Sun – na licencji Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Wykonawca: http://audionautix.com/

Pokaż więcej

 0 Komentarze sort   Sortuj


Następny