Pieczeń wieprzowa z łopatki. Garnek rzymski - Praktyka u Praktyka
Pieczeń, czyli mięso pieczone znakomicie nadaje się na wędlinę kanapkową. Uwielbiam ostudzić takie kawałki mięsiwa, a potem kroić je na plasterki. Szary kolor takiej wędliny wynika z braku azotynów zawartych w soli peklującej. Przyprawy nadają jej żądany charakter. Na gorąco to soczysty kawałek pieczeni, a na zimno charakteryzuje się kruchością i intensywnym smakiem. Sprawdzi się też w postaci zimnej przekąski na biesiadnym stole. Znakomicie komponuje się ze kwaskowatymi powidłami z owoców leśnych.
Zawsze można taką pieczeń użyć jako część dania obiadowego lub odwrotnie, czyli nadmiar pieczeni wykonanej jako mięso obiadowe można ostudzić i użyć jako wędliny kanapkowej lub zimnej przekąski. #Pieczeń pyszna jest w obu postaciach.
Szczegółowy przepis i opis wykonania jest na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=3654
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklep online - https://sklep.nomart.pl/
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirty - https://sklep.nomart.pl/660-t-shirty
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/JIuJV6iwI6g
Muzyka:
Kevin MacLeod: Bama Country - Country – na licencji Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Źródło: http://incompetech.com/music/r....oyalty-free/index.ht
Wykonawca: http://incompetech.com/