Płomienie i żar czyli pieczenie na ognisku - królik - Praktyka u Praktyka
Kiełbaski pieczone na ognisku to biwakowa codzienność, ale możliwości są dużo większe. Kilka prostych zasad i można nad ogniem piec poważniejsze mięsiwa. To nie wiedza tajemna. Dawniej pieczyste robione na ogniu było może nie codziennością, ale praktyką powszechną. Mowa oczywiście o bardziej odległych czasach.
Ta umiejętność jest warta opanowania. Nie wiadomo co nas w życiu zaskoczy. Może los rzuci nas do lasu lub pozbawi dostępu do technologii kulinarnej - opanowanie ognia wtedy zyska na znaczeniu.
Dziś #ognisko treningowe, ogrodowe. #Pieczony #królik - pyszność wielka.
Wersja opisowa i szczegóły są dostępne na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=2988
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirt, koszulki - https://sklep.nomart.pl/c/554/....koszulki-t-shirt.htm
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/usvG_lbWySE
Muzyka:
Kevin MacLeod: Bama Country - Country – na licencji Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Źródło: http://incompetech.com/music/r....oyalty-free/index.ht
Wykonawca: http://incompetech.com/