Kiełbasa z Chili , Sucha - Praktyka u Praktyka
Kiełbasa chili to jak sam nazwa wskazuje - ostry kąsek. Znakomita jako przystawka, przekąska czy zagryzka. W postaci mocno wysuszonej z powodzeniem zastępuje chipsy dostarczając lepszych wrażeń smakowych. Jest też od nich zdrowsza.
Kiełbasa bardzo prosta w wykonaniu. Tylko jedno mielenie. Proste i wyraziste przyprawy. Trochę cierpliwości trzeba wykazać by dodany jogurt zadziałał właściwie na mięso, ale oprócz tego czekania i ponownego czekania aż wyschnie - innych utrudnień nie ma. Ja zastosowałem chili w płatkach, ale mogą też być jego inne rodzaje o zacnym poziomie ostrości.
#Kiełbasa może być zjadana na świeżo, ale po 7-10 dniach, w zależności od warunków przechowywania stanie się #sucha i jednocześnie bardziej pyszna - oczywiście dla tych, dla których kiełbasa #ostra może być pyszną wędliną.
Zachęcam do samodzielnego wypróbowania przepisu.
Wersja opisowa i pełny przepis jest dostępny na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=2489
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirt, koszulki - https://sklep.nomart.pl/c/554/....koszulki-t-shirt.htm
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/Hy_fhcSM5fY
Muzyka:
Audionautix: Mountain Sun – na licencji Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Wykonawca: http://audionautix.com/