Kiełbasa dojrzewająca szczepiona bakteriami - Praktyka u Praktyka
Kiełbasa dojrzewająca szczepiona bakteriami - szybszy proces dojrzewania i bardziej wyraziste jego efekty. Smakowity kąsek. Zwłaszcza z pajdą domowego chleba w drugiej ręce.
Wędlina na dłużej. Beż żadnych dodatkowych zabiegów wytrwa tygodnie. Jeżeli po okresie dojrzewania i podsuszeniu zapakujemy ją próżniowo i złożymy w lodówce to zwielokrotnimy jej trwałość i dłużej cieszyć się będzie można jej smakiem i aromatem.
Jeżeli uschnie na wiór, to może stanowić świetny dodatek smakowy do sosów czy wywarów.
Jeszcze jest sezon na wędliny dojrzewające. Z dodatkowymi kulturami bakterii uda się je wykonać szybciej. #Kiełbasa #domowa, smaczna i aromatyczna poleca się do wykonania :-) , a także inne #wędliny dojrzewające.
Wersja opisowa i przepis są dostępne na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=2778
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirt, koszulki - https://sklep.nomart.pl/c/554/....koszulki-t-shirt.htm
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/vpe4NYNxO84