Kiełbasa BBQ Pieczona, z miodem i papryką ostrą - Praktyka u Praktyka
Kiełbasa w stylu BBQ. Lekko dymiona i pieczona. W trakcie pieczenia smarowana mieszanką miodu, piwa i papryki ostrej. Na gorąco przepyszna. Przez chwilę czuć słodycz, a następnie górę bierze pieczone mięso i ostra papryka. Na zimno także smakowita.
Ja wykonałem ją w wędzarni, która miała możliwość podpiekania, ale można ją wędzić w zwykłej i podpiekać w piekarniku. Mało tego. Można zamiast soli zwykłej dać sól naturalnie wędzoną, a zamiast zwykłej papryki - paprykę w wersji wędzonej i wtedy już wystarczy tylko piekarnik, a w cieplejszym sezonie także grill.
#Pyszna #kiełbasa #domowa. Spróbujcie wykonać ją sami.
Wersja opisowa i przepis jest na blogu. https://nomart.pl/wordpress/?p=3470
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklep online - https://sklep.nomart.pl/
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirty i gadżety - https://sklep.nomart.pl/c/584/gadzety.html
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/-KCHadmGbmk