Jak robię kiełbasę dojrzewającą z samego boczku - Praktyka u Praktyka
Prosta i pyszna kiełbasa dojrzewająca. Jedyny składnik mięsny to boczek.
Jak zrobić kiełbasę - o tym jest ten film. To naprawdę proste. Wystarczy chudy boczek i trochę cierpliwości. Oczywiście jest to produkt na tę porę roku gdy nie ma aktywności owadów.
Kiełbasy dojrzewające wymagają pewnego schematu działania. Najpierw trzeba zainicjować proces dojrzewania i to dobywa się w cieplejszych warunkach, ale sam etap główny powinien się odbyć w chłodnym i dość wilgotnym miejscu. Ważna jest przewiewność - czyli wentylacja tego miejsca, bo połączenie wilgotności i braku wentylacji i cyrkulacji powietrza nie prowadzi do niczego dobrego. Jeżeli proces się powiedzie efekt aromatyczny i smakowy jest zacny. Spróbujcie sami.
wersja opisowa i przepis są na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=3412
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklep online - https://nomart.pl/
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirty i gadżety - https://sklep.nomart.pl/c/584/gadzety.html
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/Tzz7pI1Rs30
Muzyka:
Kevin MacLeod: Bama Country - Country – na licencji Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Źródło: http://incompetech.com/music/r....oyalty-free/index.ht
Wykonawca: http://incompetech.com/