Golonka z papryką - szynkowar - Praktyka u Praktyka
Golonka z papryką, a właściwie faszerowana golonką papryka umieszczona w golonce. Jakby to nie określać jedno jest pewne - wędlina ta jest atrakcyjna dla wzroku, powonienia i smaku. Wartościowe mięso i świeża papryka tworzą znakomite połączenie. Struktura wędliny jest zwarta i łatwo się ją porcjuje. Półmisek takich kolorowych plastrów przyciąga wzrok i kusi nie tylko wyglądem ale i zapachem. Wędlina ta na pewno będzie na biesiadnym stole zauważona.
Kto podejmie trud jej wykonania nie będzie żałować - naprawdę warto. #Golonka jest mielona raz, na średnich oczkach potem pozostaje mięso wymieszać z przyprawami i napełnić #szynkowar w sposób na filmie pokazany. Potem parzenie, studzenie i #wędlina może zdobić Wasze stoły.
Smacznego.
Wersja opisowa i przepis są dostępne na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=2263
Jeżeli chcesz subskrybować kanał to kliknij w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirt, koszulki - https://sklep.nomart.pl/c/554/....koszulki-t-shirt.htm
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/OkEV1zUlLsk
Muzyka:
Audionautix: Mountain Sun – na licencji Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Wykonawca: http://audionautix.com/