Dorsz parzony z tymiankiem i pieprzem. Szynkowar - Praktyka u Praktyka
Dorsz parzony w szynkowarze, przyprawiany tymiankiem i pieprzem no i oczywiście solą.
Pyszna i zdrowa przekąska z charakterem. Smak podkręcony pieprzem, a aromat tymiankiem. Pychotka, oczywiście dla wielbicieli smaku ryby.
Tak wykonana ryba raczej nie zdobędzie tytułu najpiękniejszej potrawy na biesiadnym stole, ale smakiem z pewnością skusi niejednego biesiadnika. #Dorsz jest łatwą do przygotowania rybą ze wzglądu na małą ilość rozsądnie rozmieszczonych ości. #Szynkowar pozwala przetworzyć cieplnie rybę chroniąc ją przed wypłukaniem z niej różnego dobra - jak to się dziać może w przypadku gotowania czy parowania. #Ryby stanowią dla wielu ważny składnik diety więc te ten pomysł polecam ich uwadze.
Opis wykonania i przepis są dostępne na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=3372
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirty i gadżety - https://sklep.nomart.pl/c/584/gadzety.html
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/4oZrCcNs8Ks