Domowa kiełbasa wiśniowa - Praktyka u Praktyka
Domowa kiełbasa z dodatkiem suszonych wiśni to mój eksperyment, który nie odnosi się do żadnego obecnego na rynku wyrobu o tej nazwie. Taki pomysł domowego wędliniarza inspirowany wcześniej udanymi łączeniami smaku mięsiwa i wiśni. W mojej skromnej opinii eksperyment udany i zachęcam do wykonania wszystkich tych, którzy lubią połączenia schabu ze śliwką czy mięsa z żurawiną.
#Kiełbasa obrabiana termicznie w wędzarni i podsuszana. #Wiśnie są wyczuwalne w smaku i aromacie, oraz wyraźnie widoczne w przekroju. Teraz użyłem wiśni suszonych, ale kusi mnie by w przyszłości spróbować z dojrzałymi świeżymi wiśniami. Pyszna domowa #wędlina.
Opis wykonania i przepis są dostępne na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=3343
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirty i gadżety - https://sklep.nomart.pl/c/584/gadzety.html
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/B7WHFUGYKB4