Burrata - ser mozzarella w pysznej postaci - Praktyka u Praktyka
Burrata jest traktowana, jako osobny ser, ale powstaje na bazie sera mozzarella w połączeniu ze słodką śmietaną. To serowe danie najlepsze jest na świeżo i w pierwszych 2 dniach po wykonaniu - wtedy jest super pyszna.. Po tym czasie słodka śmietana dostaje goryczkowego posmaku i chociaż nadal wspaniale wygląda to na smaku sporo traci.
Proces wyrabiania trochę trwa i wymaga uwagi, oraz ostrożności, ale efekt końcowy jest wręcz powalający pod względem smaku i wyglądu. Ozdoba biesiadnego stołu.
Najpierw powstaje wielowarstwowa, plastyczna #mozzarella , a następnie służy ona do wykonania urokliwej sakiewki wypełnionej strzępkami sera z dodatkiem śmietany. Tak powstaje #burrata - pyszny i atrakcyjny #ser.
Wersja opisowa i przepis znajdują się na blogu - https://nomart.pl/wordpress/?p=2554
Link do kanału mojego bułgarskiego kolegi https://www.youtube.com/channe....l/UCYaxvcgz83mT7nb0m
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirt, koszulki - https://sklep.nomart.pl/c/554/....koszulki-t-shirt.htm
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/GT5Em9wll08
Kevin MacLeod: Bama Country - Country – na licencji Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Źródło: http://incompetech.com/music/r....oyalty-free/index.ht
Wykonawca: http://incompetech.com/