watermark logo

Następny

Biała kiełbasa na święta. Klasyczna i sucha - Praktyka u Praktyka

19 Wyświetlenia· 07 Apr 2022
FreeFilm
FreeFilm
8 Subskrybcji
8

Biała kiełbasa - temat bardzo rozległy. Każdy wykonawca dodaje coś od siebie i dlatego nigdy nam się nie znudzi :-). Na święta robimy jej dużo - bo nie może zabraknąć, a potem staramy się pozostałości zagospodarować. Ja coraz częściej robię z tego zo zostało suszoną kiełbasę.
Suszyć należy intensywnie, żeby szybko wyprowadzić nadmiar wilgoci. Biała kiełbasa jest intensywna w smaku, a proces suszenia jeszcze tę intensywność wzmaga. Po wysuszeniu staje się też ciemnobrązowa. Można ją dłużej przechowywać na przykład pakując próżniowo. Znakomita przekąska na filmowe czy piwne spotkanie.
Taka #sucha #biała #kiełbasa coraz częściej gości na moim stole.
Spróbujcie sami. Smacznego.
Wersja opisowa i przepis są na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=3669

Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio

Sklep online - https://sklep.nomart.pl/

Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/

Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/

T-shirty - https://sklep.nomart.pl/660-t-shirty

Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/

Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/

Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/O12WeMmjHy8

Pokaż więcej

 0 Komentarze sort   Sortuj


Następny