Łopatka w wiśniowym syropie - BBQ przy -14 st. C - Praktyka u Praktyka
Łopatka w wiśniowym syropie to pieczeń dodatkowo aromatyzowana dymem. Wykonana w wędzarni z wykorzystaniem funkcji BBQ, ale z powodzeniem można ją wykonać na grilli i w zasadzie w piekarniku też, chociaż tu może być trochę trudniej aromatu dymu dodać bo nie zawsze da się ten dym z kuchennego piekarnika bez problemu wyprowadzić.
Mięso peklowane na sucho z użyciem soli zwykłej i przypraw dających mały pazur. Po okresie peklowania mięso zostało nasączone wiśniowym syropem , który dodał ciekawych smaków owoców oraz karmelizowanego cukru.
Produkt finalny soczysty i pachnący dymem i smakowity. #Mięso może być też inne, o podobnych walorach. #Wędzarnia nada aromat dymu, a jej funkcja #BBQ przypiecze powierzchnię mięsa nadając jej chrupkość nie zakłócając soczystości wewnętrznej mięsa. Pycha. Zachęcam do spróbowania.
Wersja opisowa i przepis są dostępne na blogu https://nomart.pl/wordpress/?p=2790
Jeżeli chcesz subskrybować kanał wystarczy, że klikniesz w ten link https://www.youtube.com/c/Noma....rtPl?sub_confirmatio
Sklepy stacjonarne trójmiasto - http://nomart.pl/lokal/
Blog kulinarny - https://nomart.pl/wordpress/
T-shirt, koszulki - https://sklep.nomart.pl/c/554/....koszulki-t-shirt.htm
Facebook - https://www.facebook.com/nomartpl/
Instagram - https://www.instagram.com/nomart.pl/
Link do poprzedniego odcinka - https://youtu.be/FaA1CIsxHZM